Tapasztalt problémák, furcsaságok

Vagyis itt nem a különböző médiafájlokkal elvégzett tesztekről írok (azokat a teszteket a másik aloldalon megtaláljátok).
Ezen az oldalon az R6S használata során tapasztalt "anomáliákat" próbálom összegyűjteni.

  • Első és legszembetűnőbb, hogy a magyarítás nem sikerült 100%-osra a magyar OSD-ben. Egyrészt nem is minden menü, rendszerüzenet, stb. lett magyar, jó pár angol felirat maradt, másrészt ami le lett fordítva magyarra, azoknál is jó pár hiba, elgépelés tapasztalható. Még keresem a megoldást a javításra… (hozzátenném, hogy a hivatalos firmware-ben még kínai feliratok is maradtk a magyar OSD-ben…)
  • Van egy NTFS fájlrendszerű 1TB-os Samsung M2 USB3.0 HDD-m, amit a lejátszóhoz használok. Az USB3.0 host-ra csatlakoztatásnál az esetek egy részénél nem akarja bemountolni a HDD-met (USB2.0-n sosincs ilyen probléma és a pendrive-okkal sincs gondja USB3.0-n).
  • Talán a linux/android és az NTFS ebben a lejátszóban sem "kedvelik" egymást… Pl. ha lejátszó saját fájlkezelőjével törlök egy fájlt, az ugyan eltűnik, de továbbra is foglalja a helyet (ez még nem olyan nagy baj, nem értek a linux-hoz, de biztos ez is valami "lomtár"-féle megoldás lehet, mint a windows-ban, ha nem kifejezetten végleges törlést választ az ember). A másik eset idegesítőbb: fájlok/mappák "áthelyezés" művelete után az áthelyezendő fájlok nem jelennek meg a lejátszó böngészőjében az új helyen, de már az eredeti helyükön sem látszanak. A megoldás a következő problémával áll kapcsolatban…
  • Akármilyen módszerrel (EJECT gombbal vagy a lejátszó kikapcsolt állapotában lehúzom), akármelyik USB hostról (USB2.0 vagy USB3.0) csatlakoztatom is le a HDD-t, ha utána az asztali PC-hez csatlakoztatom, minden esetben elindul a chkdsk, mert hibákat észlel a HDD-n. Ilyenkor a "Found…" mappában előkerülnek a lejátszó fájlkezelőjével törölt fájlok, de az előző esetnél leírt áthelyezett fájlok/mappák is mostmár előkerülnek a célmappában… Már megint az a fránya NTFS…
  • Az előző három pontban leírt probléma nem tudom, mennyire lehet általános. Messzemenő következtetéseket nem akarok levonni, hiszen egyetlen egy fajta HDD-vel (mivel ez az egy van) tapasztaltam ezeket, de a lejátszó NTFS kezelési képességeire gyanakszom, mivel hálózaton keresztül a Win7-ből a lejátszóra csatlakoztatott HDD-n "bányászkodva" (fájlok/mappák másolása, törlése, áthelyezése, stb.) nem jelentkeznek a fenti problémák.
  • Érdekes új lehetőség, hogy nem csak a DVD, hanem már a BD ISO fájlok megnyitásakor is lehetőségünk van választani, hogy a lemezen lévő eredeti menüt (ha van) használhassuk vagy elég a lejátszó "egyszerűsített" menüje (nincs menü, hang és felirat beállítások elérése a távirányító dedikált gombjaival), vagy esetleg csak a böngészővel be akarunk lépni a lemez mappáiba. Hagyományos 2D BD ISO-k esetében nincs semmilyen probléma az eredeti menü használatával. Viszont 3D BD ISO-k esetében azt tapasztaltam, hogy ha a lemezen lévő menüt választom, akkor nincs 3D látvány, a film 2D-ben megy. Furcsa jelenség, de már más fórumon is olvastam róla. Megoldás még nincs - illetve az egyszerűsített menü megoldást kell választani. (Megjegyzés: Amikor még csak keresgéltem új lejátszó után, a Realtek 1186-os chip-el kapcsolatban azt az információt kaptam, hogy nem került bele a BD menüs licensz, ennek ellenére mégis kezeli a BD lemezek menüjét.)
  • Már máshol is megemlítettem, hogy a lejátszó (és a többi Realtek RTD-1186 chip-es rokon) egyelőre nem tudja az auto framerate funkciót - talán valamelyik firmware frissítéssel megoldódhat, ha az Egreat kockái is úgy gondolják…
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License