Smart Remote Control

Az MPEG4 Players fórumon "csöves" fórumtársunk hívta fel a figyelmem erre az android alkalmazásra.
A segítségével hálózaton keresztül - természetesen WiFi is szükséges hozzá - androidos mobillal vagy tablettel távirányítható az R6S.
Mivel az alkalmazás nem kizárólag az R6S-hez készült, hanem valójában androidos hálózati médialejátszókhoz, ezért gyanítható, hogy ugyanígy távirányíthatók vele a közeli "testvérek" is - R160s, R200s, R300, stb.
(Viszont a Realtek 1186 chipes távoli "rokonnal", a Mede8er családdal nem működik.)

A Google alkalmazás boltjából ingyen letölthető/telepíthető: Smart Remote Control

Semmi mást nem kell tenni, mint telepíteni. Valójában a lejátszó otthoni hálózati IP-jét sem szükséges ismerni, mert "discovery" módban automatikusan megtalálja a lejátszót (természetesen bekapcsolva kell lennie az R6S-nek). Rá kell "tapintani" a találatra és már használható is a távirányító a mobil vagy a tablet kijelzőjén.

Habár az alkalmazásban van képernyőbillentyűzet és touchpad mód, de sajnos az R6S nem reagál rájuk. Tehát az USB-s billentyűzetet és/vagy egeret igénylő webes alkalmazásoknál ezeket a Smart Remote Control-al sem tudjuk kiváltani.
Csak a hagyományos távirányítós rész működik - ebből a szempontból, a ki/be kapcsoláson kívül, legalább az eredeti távirányító teljes egészében helyettesíthető, csak hozzá kell szokni a gombok más elrendezéséhez.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License